Acestea nu sunt simple cuvinte. În urma a 5 ani de experiență zilnică, 12 h /zi cu copii cu dizabilități neuromotorii, copii cu sindrom Down și autism , în urma a peste 50 000 ore de terapie caritabilă, în urma conversațiilor cu 160 de familii de părinți ai copiilor cu dizabilități și a ședințelor cu cei 11 terapeuți ai fundației, conducerea Mihai Neșu a decis că este absolut necesară Construirea Complexului de recuperare pentru copii cu dizabiltăți neuromotorii Sfântul Nectarie.

De ce?

Pentru ca actualul centru caritabil infiintat de Mihai Nesu oferă terapii în prezent pentru 102 copii din 19 județe ale țării, cu vârste cuprinse între 2-14 ani, însă se află într-un spațiu de 230 mp în chirie, între blocuri.

Deși majoritatea copiilor au progrese semnificative, toți sunt limitați la terapiile din interiorul clădirii. Acest lucru este insuficient pentru o recuperare integrala si pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta.

Pentru Hidroterapie părinții trebuie să ii ducă pe copii la un hotel in parteneriat cu fundația, să facă mult timp pe drum și apoi să ii scoata afara indiferent de conditii. Hipoterapia se face in afara orasului, in parteneriat. Momentan actualul centru nu permite alte terapii precum terapie senzoriala, terapie horticola, ateliere de lucru, in Oradea nu exista un loc de joaca adaptat, iar cand vine vorba de zile de nastere, unicul moment cand copiii nu muncesc si se relaxeaza, foarte greu gasim sa inchiriem o sala adaptata copiilor cu dizabilitati sau un loc in care sa fie primiti chiar si cu bani. Salile actualului centru fiind mici, nu permit grupe mai mari de 4 copii, cu tot cu supraveghetori, iar listele de asteptare pentru terapii in regim caritabil sunt in continua crestere, insa, desi terapiile au rezultate, spatiul ne constrange doar la ce avem acum. Copiii cu autism, care au nevoie să învețe totul, de la obiecte la lucruri, relații, emoții și nu au dezvoltată partea de socializare au nevoie de terapii senzoriale, au nevoie să vadă că fructele și legumele din pictograme există in realitate, au practic nevoie să iasă cu terapia din sala de terapie și ca terapia să fie integrată în viața de zi cu zi. Același lucru este valabil și pentru cei cu paralizie cerebrală care pot fi funcționali până la un anumit nivel și cu cei cu sindrom down sau alte sindroame rare. Trebuie doar să aibă parte de acel loc al lor, propice invatarii, pentru ca ei să ajungă aproape de normalitate, în contact cu lumea reala.

Ce aduce nou Complexul de recuperare pentru tineri și copii cu dizabilități ?

Un concept nou de societate întreprinzătoare, integrativă, susținătoare prin care oamenii sanatosi pot beneficia de servicii de agrement oferite de Fundația Mihai Neșu, contribuind în același timp la o cauză nobilă. Mai exact aceștia vor putea închiria o sală de petreceri, își vor putea duce copiii la înot, la echitație, vor putea mânca la Nectibarul fundației, vor putea face terapie horticolă, se vor putea plimba relaxați în grădinile senzoriale ale complexului, iar banii de pe aceste servicii vor susține serviciile social-medicale de recuperare ale copiilor și tinerilor cu dizabilități.  Proiectul oferă o  transparență totală asupra activității, centrul de recuperare fiind în mijlocul zonei de agrement.          Din punct de vedere al noutăților pentru recuperarea copiilor și tinerilor cu dizabilități se vor crea noi spații precum :          Piscină pentru hidroterapie          Solare pentru terapie horticolă          Mini-fermă de animale- cu capre, găini, ponei și animale de terapie- atât pentru echitație cât și pentru dezvoltarea deprinderilor gospodărești ale copiilor și tinerilor.          Necti Bar și Salad Bar- in care tinerii cu dizabilitati vor participa la plantarea, culegerea si pregatira legumelor si fructelor          Spații de cazare pentru familiile copiilor cu dizabilități, care vin la terapie din alte orașe          Grădini senzoriale pentru stimulare senzorială și relaxare          Mai multe săli de terapie atât pentru copii cât și pentru tineri          Terapii de grup și ateliere de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă          Spațiu de închiriat pentru petreceri, ateliere cu copii          Loc de joacă adaptat pentru copii cu dizabilități

Întregul complex de recuperare este estimat la o sumă de 3.5 milioane de euro.

Fundatia Mihai Nesu a strans pana in 11 ianuarie 2020, 300 mii euro , din care a folosit 210 mii euro pentru achizitionarea pamantului de 2.3 hectare, necesar Complexului . Alti 100 mii euro urmeaza sa mai fie primiti din strangerea banilor de pe sms-urile oamenilor trimise la 8844, insa pana la atingerea obiectivului mai e.

Susținătorii Fundației Mihai Neșu pot contribui prin donații individuale pe platforma galantom sau pe siteul fundatiei, prin trimiterea unui sms cu textul CRED la 8844 pentru donarea a 2 euro lunar .

Firmele pot avea o contribuție majoră pentru susținerea construcției Complexului de recuperare ”Sfântul Nectarie” prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit pentru Fundația Mihai Neșu, suma integral deductibilă deoarece Fundația Mihai Neșu este furnizor de servicii sociale acreditat cu un serviciu licențiat. Contractul de sponsorizare poate fi descărcat de pe siteul mihainesufoundation.com categoria Cum pot contribui.

Galantomi:

Donatii:

Suma:

34,299 RON

In beneficiul: Complexul de recuperare pentru tineri si copii cu dizabilitati neuromotorii Sfantul Nectarie

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă, în schimb, o donație pentru una dintre cauzele cu care tu simți că rezonezi.

34,299 RON

Suma:

Galantomi:

Pagini fundraising

Buna ziua , dragi prieteni. In acest an de ziua mea imi doresc sa urmez exemplul unui om minunat căruia Dumnezeu i-a dat multe, apoi i-a luat multe s

750 RON Suma

Buna dragi prieteni! Din 2011 de cand m-am accidentat si am ramas paralizat, am devenit dependent de cei din jur. Adica de voi! Si in ciuda faptului c

300,000 RON Target
33,549 RON Suma