Our mission

Fundația Mihai Neșu a înființat în anul 2015 în Oradea Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie. În acest centru 117 copii fac terapii pe termen lung: 65 din ei vin la terapii zilnice și săptămânale și restul vin periodic la terapia intensivă Therasuit la care o sesiune durează 3 săptămâni cu un program activ de 3h/zi.

Toți copiii fac terapii în regim caritabil, părinții contribuind modic cu suma de 15 lei pentru o ședință de 50 min de kinetoterapie/terapie ocupațională , 20 lei pentru hidroterapie sau cu suma de 400 euro pentru o sesiune Therasuit, care oriunde în lume este peste 2000 euro.

Terapeuții Fundației Mihai Neșu au fost specializați în Kuwait și Praga în Metoda intensiva Therasuit și au beneficiat de cursuri individuale de 4500 euro tocmai pentru a fi la curent cu cele mai avansate metode și a-i putea ajuta pe copiii României.

Pe lângă acest centru Fundația Mihai Neșu are un proiect social de transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități neuromotorii, care funcționeză în regim caritabil și permite transportatea persoanei de la etajul blocului cu un dispozitiv electric și apoi cu mașina adaptată a Fundației Mihai Neșu, cu un Mercedes Sprinter.

In Oradea și pe o distanta de 15 km în împrejurimi pentru orice drum beneficiarul este rugat să facă o donație de 10 ron, restul consturilor pentru alimentarea și întreținerea mașinii urmând să fie acoperite de donatorii din țară.

Costurile lunare de întreținere și salarizare ale Centrului de recuperare Sfântul Nectarie ajung la 8500 euro, motiv pentru care Fundația Mihai Neșu face eforturi permanente de a strânge donații și sponsorizări. Ajutorul este binevenit și atent valorificat!

Projects

Video viitorul Complex de recuperare Sfantul Nectarie Sunt mii de părinți în România care se întreabă ce se va întâmpla cu copiii lor cu dizabilități atunci când vor crește mari, când nu vor mai fi copii, când se vor transforma în tineri, când școala nu le va mai oferi un sistem de educație eficient și cu atât mai putin inclusiv, când ei totuși vor trai. Vor sta închiși o viață în spatele ferestrelor de bloc? Momentan asta este realitatea. Copiii cu dizabilități nu au copilărie, însă noi îi putem ajuta să aibă viitor!
Transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități
Proiectul Transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități oferă șansa la libertate celor imobilizați în scaun la casă sau la etajele blocurilor fără lift .
View all projects3

Complexul de recuperare pentru tineri si copii cu dizabilitati neuromotorii Sfantul Nectarie @ Dăruiește ziua ta ~ 2023

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

Complexul de recuperare pentru tineri si copii cu dizabilitati neuromotorii Sfantul Nectarie @ In memoriam ~ 2022

Un mod potrivit de a comemora memoria cuiva este sa ii sustii pe cei care au nevoie de ajutor si pe care si el sau ea ar fi vrut sa ii ajute.

Complexul de recuperare pentru tineri si copii cu dizabilitati neuromotorii Sfantul Nectarie @ Dăruiește ziua ta ~ 2022

Complexul de recuperare pentru tineri si copii cu dizabilitati neuromotorii Sfantul Nectarie @ Dăruiește ziua ta ~ 2021

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

Complexul de recuperare pentru tineri si copii cu dizabilitati neuromotorii Sfantul Nectarie @ Daruieste ziua ta ~ 2020

Centrul de recuperare și recreere pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie @ Daruieste ziua ta ~ 2019

Vezi toate evenimentele9

Fundraising pages